Ravlygter, pandelamper og lys

Vores udvalg af lys spænder fra de praktiske pandelamper, håndholdte lygter til hyggelige lamper, som er gode på teltturen. Pandelamper er fantastiske, når du skal have begge hænder fri til f.eks et par vandrestave efter mørket er faldet på, eller når du skal udforske en spændende grotte på din tur. Om aftenen når du sidder rundt om bålet og skal rigge dit grej til eller sidder og nørkler med kroge og line er det selvfølgelig også praktisk. 

Rav er forstenet harpiks – et organisk materiale, der kraftigt reflekterer UV lys og fremstår fluorescerende hvide eller gullige. Dette kan udnyttes med en ravlygter, som udsender UV-lys, da alle øvrige ting på stranden som sten eller grene ellers fremstår mørke. En ravlygte kan betragtes som et filter, der sorterer alt ”unødvendigt” fra og kun giver dig ravklumperne (vær dog opmærksom på at få andre ting som fosfor kan lyse op). Brugen af en ravlygte kan være svært effektiv, og nogle vil næsten kalde det snyd.

Lanterner er hyggelige om aftenen inden du kryber til køjs. Du kan vælge imellem modeller med batterier eller modeller på gas.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 46

Faldende orden
Side
pr. side

Ravlygter, pandelamper og lys på OUTDOORXPERTEN.dk

Invester i en ravlygte i god kvalitet og find mere rav

En af faktorerne, der kan gøre forskellen på, om du finder rav, er din ravlygte. En god, kraftigt ravlygte i høj kvalitet vil udsende mere UV-lys, og ravstykkerne vil gengælde ravlygtens lys med en kraftigere refleksion, der gør dem lettere at spotte, hvis de ligger lidt gemt bag tang eller grene. Derudover giver en kraftig ravlygte en bredere og mere intens lyskegle, som gør, at du kan få øje på de ravklumper, du ikke ville se med en svag ravlygte.   

Brug ravlygten dagen efter en storm

Efter en storm kan ravlygten især være effektiv. En storm eller en kraftig omgang vind, der resulterer i store bølger, løsriver rav og andre materialer fra havbunden og skyller det op på stranden. Når stormen igen har lagt sig, er stranden fyldt med ting, der er skyllet op på stranden. Her er ravlygten ideel til at skelne mellem ravet og de mange andre grene og sten, der flyder på stranden. Et godt tip er at lyse med ravlygten de steder, hvor der ligger tang, træ, pinde og andet let materiale, da rav har en lav densitet. Dette aflejringslag bliver kaldt pindelaget blandt raventusiaster. 

Invester i et par ravbriller og få styr på sikkerheden

Et par ravbriller vil både gøre din ravjagt mere effektiv og højne sikkerheden. Det gule glas tydeliggør det fluorescerende lys endnu mere, så ravklumperne fremstår endnu tydeligere under ravlygtens lys. 

Ravbriller er også en god ide fra et sikkerhedsmæssigt perspektiv. UV-lyset fra ravlygten kan være skadende, hvis det lyses direkte ind i øjnene – så længe det reflekteres fra stenene på stranden, er det ikke skadeligt. Derfor er det en god idé med ravbriller – specielt hvis man har udstyret sine børn med en ravlygte på ravjagten. 

Ravlygter i god kvalitet holder længere

Hvis du bruger din ravlygte ofte, kommer den til at få knubs og slag. Her kan det være en god idé at investere i en ravlygte i god kvalitet. Eksempelvis kan ravlygterne fra mærket OwlBite tåle at blive tabt på kystens sten, da de er produceret i kraftigt fly-aluminium. Derudover klarer deres ravlygter også at blive tabt i vandkanten, hvilket er et sandsynligt scenarie under ravjagten.

Hos OUTDOORXPERTEN.dk har vi kun ravlygter i høj kvalitet, og du finder ravlygter fra mærker som OwlBite og Amber Expert. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.