Fluesæt

I forhold til en spinnestang, spinnehjul og den tilhørende line, er et fluesæt mere følsomt, og det er vigtigt at delene passer sammen. Det vigtigste er, at fluestangen og fluelinen passer sammen: Fluelinens vægt (vægten på fluelinens klump) skal veje det, som fluestangen er designet til at kunne kaste med, og dette angives i ”klasser” (eksempelvis #6). Jo højere klasse, jo tungere line og stang.

En for let flueline vil ikke kunne spænde stangen ordentligt op, mens en for tung flueline vil gøre at kastet ”kollapser”, da fluestangen ikke har nok kraft til at sende linen afsted. Fluehjulet bør også matche fluestangen, og her er det hovedsageligt et spørgsmål om ikke at sætte et for stort hjul på en for let stang: Hvis hjulet er for tungt, bliver sættet meget bagtungt. 

Se vores udvalg af fluesæt herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 25

Faldende orden
Side
pr. side

Fluesæt hos OUTDOORXPERTEN.dk

Her på OUTDOORXPERTEN.dk har vi fede fluesæt fra både Guideline og Vision, som alle er i den bedste kvalitet. Vores sortiment indeholder fluesæt med forskillie længder, typer, størrelser og vægtklasser. Et fluesæt indeholder både fluestang, fluehjul, flueline og taske, så du er helt klar til en tur ved åen, søen eller kysten. Fordelen ved at købe et komplet fluesæt er, at du 100% sikkert ved at fluehjul, fluestang og flueline passer sammen. 

Vælg fluestænger og flueliner efter fiskeriet

Det er i realiteten meget let at sætte et fluesæt sammen. Man matcher fluestang med en flueline, en #7 fluestang skal fx have en #7 flueline, og så kan man komme ud og fiske. Men hvis man skal optimere sit fiskeri, bør man også overveje hvilken type fluestang og flueline – og om disse passer sammen. Til geddefiskeri kan man eksempelvis med fordel bruge en aggressivt taperet flueline med en kort klump, der lettere kan vende kort forfang med tunge, buskede geddefluer for enden. En relativ hurtig fluestang kaster dette lettest. Det geniale ved et fluesæt er, at producenten i forvejen har gjort sig disse overvejelser og sat deres bud på den bedste kombination af stang, hjul og line sammen. Så slipper man for selv at bruge tiden på det – og eventuelt at begå et fejlkøb. 

Fluestang, fluehjul, flueline – hvorfor skal det passe sammen?

I forhold til en spinnestang, spinnehjul og den tilhørende line, er et fluesæt mere følsomt, og det er vigtigt at delene passer sammen. Det vigtigste er, at fluestangen og fluelinen passer sammen: Fluelinens vægt (vægten på fluelinens klump) skal veje det, som fluestangen er designet til at kunne kaste med, og dette angives i ”klasser” (eksempelvis #6). Jo højere klasse, jo tungere line og stang. En for let flueline vil ikke kunne spænde stangen ordentligt op, mens en for tung flueline vil gøre at kastet ”kollapser”, da fluestangen ikke har nok kraft til at sende linen afsted. Fluehjulet bør også matche fluestangen, og her er det hovedsageligt et spørgsmål om ikke at sætte et for stort hjul på en for let stang: Hvis hjulet er for tungt, bliver sættet meget bagtungt. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.