Havstænger

Kraftige pirkebevægelser, store hårdt kæmpende fisk, saltvand, bølger og bådkanter i metal – alle disse udfordringer bliver en havstang udsat for. Derfor er det vigtigt med en solid havstang i god kvalitet, så de mere skrøbelige dele som stangøjer, hjulholder og håndtag kan holde til mange ture. 

Havstænger, der ofte er mellem 5 fod og 7 fod, er ofte lavet i stærke materialer, der kan holde sig at blive presset i bund under fighten. En stor del af en havstang består af håndtag, og på den måde kan man let kan støtte bunden ind mod kroppen og holde stangen i udstrakt arm. Dette gør, at man kan fighte fisk i længere tid uden at blive træt i underarmen. Vær opmærksom på, at man kun kan bruge multihjul til fiskeri med pirkestænger. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 14

Faldende orden
Side
pr. side

Havstænger hos OUTDOORXPERTEN.dk

OUTDOORXPERTEN.dk har vi et bredt udvalg af havstænger i forskellige kvaliteter, priser og typer fra det mest anerkendte brands. Derfor indeholder vores sortiment både havstænger fra Sportex og Abu Garcia. En havstang kræver naturligvis både et kraftigt multihjul til havfiskeri, prik og en rigtig kraftig fletline. Dette finder du selvfølgelig også hos OUTDOORXPERTEN.dk, så du kan blive klædt på fra top til tå til en tur på havet. 

Havstang til sommerfiskeri med lette pirke

Om sommeren, hvor torskene ofte står mere spredt og på lavere vand, kan man for underholdningens skyld bruge det lette havudstyr. På lavt vand og stille dage kan de lette pirke let let udfiske de tunge på grund af deres livlighed. I Lillebælt, Storebælt eller på det lave vand i Øresund er det populært med pirke mellem 50 og 200 gram, jigs på 50-100 gram eller bundtackler med børsteorm. Hvis man er på udkig efter havstang til denne type fiskeri, bør man vælge en stang med en klassificering på 8-20 lbs. Er man på udkig efter en mere all-round model vil en 20 til 30 lbs pirkestang være et passende valg. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.