Switch fluestænger

En switch fluestang bygger en bro mellem enhånds- og tohåndsfluestænger, hvor man får det bedste fra begge dele: Den har hurtigheden og præcisionen fra en enhåndsstang under overhåndskastet, og den har arvet muligheden for underhåndskast og rækkevidden fra tohåndsstangen. Det er dermed en hybrid, og den er efterhånden foretrukket af mange fluefiskere i både Skandinavien og på det amerikanske kontinent.

Hos OUTDOORXPERTEN.dk har vi et udvalg af forskellige switch fluestænger i forskellige klasser og fra nogle af verdens førende brands. Det betyder at vores sortiment både indeholder switch fluestænger fra Scott og Vision Flyfishing og Guideline.

Se vores udvalg af Switch fluestænger herunder. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

7 varer

Faldende orden
pr. side

Switch fluestangen er den perfekte danske å-stang

Med en switch fluestang kommer du hele vejen rundt: Korte, præcise enhåndskast, lange overhåndskast med dobbeltræk og de små tekniske underhåndskast. Den er genial til det danske åfiskeri: På nogle stræk har man plads bag sig og kan lave et traditionelt overhåndskast, som oftest vil give en meget præcis og delikat præsentation af fluen. På andre stræk har man buske og træer i ryggen, og her kan man let sende fluen mod modsatte bred med et hurtigt underhåndskast. De ekstra fod på switch stangen gør også, at du let kan løfte fluen fri fra sivkanten. Noget der ofte er uundværligt under åfiskeriet. Og denne ekstra længde gør, at du lettere kan kontrollere fluens drev og dermed har større mulighed for at placere den ret foran næsen på fisken. 

I Norge og Sverige bliver switch fluestænger også flittigt brugt til de mindre lakse- og havørredelve, hvor det på grund af træer i bagkastet næsten er umuligt at fiske med enhåndsstang. 

 

Komfortabel og let at kaste med

Hvor de større tohåndsstænger oftest kan mærkes i armen efter en lang fisketur, er switch fluestængerne mindre udmattende at kaste med. De vejer typisk 2/3 af en tohåndsstang og med deres kortere længde skal der færre kræfter til at sende linen afsted. Dette gør stangen til et godt værktøj til lystfiskere der foretrækker at bruge mange af døgnets timer langs vandet, eller til personer som let bliver overbelastede. Til gavn for sidstnævnte kan switch fluestængerne kan også bruges på til det danske kystfiskeri, hvor man undgår den hårde belastning på skulder, albue og håndled, som lange dage med enhåndsstangen i hånden i nogle tilfælde kan resultere i.

 

Vær opmærksom på linevægten 

Switch stænger er i bund og grund konstrueret som lette tohåndsstænger, og derfor skal man være opmærksom på, hvilken type flueline man kører på hjulet. Hvis man køber en enhåndsline i klasse 6 og sætter den på en klasse 6 switch stang, bliver det svært at spænde stangen op og få sendt linen ordentligt afsted. Flueliner klassificeret til tohåndsstænger er derfor et bedre match til switch stængerne. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.