FISKEHJUL

Et fiskehjul i høj kvalitet har højere slidstyrke og vil holde længere – specielt under kystfiskeri og havfiskeri, hvor saltvand og resulterende korrosion hurtig vil tage livet af et fiskehjul i dårlig kvalitet efter få ture. Det er dog vigtigt at pointere at selv avancerede fiskehjul i høj kvalitet skal vaskes regelmæssigt efter brug i saltvand.

Derudover vil et fiskehjul i høj kvalitet have en bremse i tilsvarende kvalitet. En jævn bremse vil sænke risikoen for at miste fisk og kan derved være med til at gøre, at du får en eventuel drømmefisk på land. Valget af typen af fiskehjulet afhænger af det fiskeri, der dyrkes, og det korrekte valg vil effektivisere fiskeriet og gøre fisketuren mere behagelig. Vores udvalg af fiskehjul består både af forskellige spinnehjul, multihjul og fluehjul fra nogle af de mest kendte og bedste brands. 

Se vores store udvalg af fiskehjul herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 109

Faldende orden
Side
pr. side

Vi har hjultypen, der passer til dit fiskeri

Valget af typen af fiskehjulet afhænger af det fiskeri, der dyrkes, og det korrekte valg vil effektivisere fiskeriet og gøre fisketuren mere behagelig.

 

Spinnehjul i høj kvalitet fra Shimano, Daiwa og Abu

Spinnehjul (også kendt som fastspolehjul) er den langt mest all-round type af fiskehjul, da det uanset erfaringsniveau er lettest at betjene og kaste med. Det er det bedste hjul at begynde sin fiskekarriere med, ligesom der er mange erfarne lystfiskere, der kun fisker med spinnehjul. Det er det derfor det generelle foretrukne valg blandt lystfiskere i hele landet. 

Shimano, Daiwa og Abu spinnehjul dominerer vores udvalg af spinnehjul, hvilket sikrer dig, at du køber et spinnehjul i høj kvalitet. Her kan du vælge mellem små spinnehjul til UL-fiskeri og større spinnehjul til fiskeri, der stiller krav til udstyret.

 

Vælg det spinnehjul der passer til dit fiskeri

Et spinnehjul er let at kaste langt med, og det derfor oplagt at bruge det som all-round fiskehjul, da kastedistance ofte kan spille en stor rolle. Ligeledes kan de fleste hjul konverteres fra venstrehånds-indspinning til højrehånds-indspinning og omvendt. 

Spinnehjul er angivet med et størrelsestal, hvor de to første cifre giver størrelser (fx er størrelse 3000 og 30 det samme).

 

Spinnehjul til søfiskeri

Til søfiskeri med blink, spinner og mindre woblere kan man anvende hjul i flere størrelser. Her kan bruges spinnehjul i størrelserne 2500-4000.

 

Stort udvalg af spinnehjul til kystfiskeri

Kystfiskeri kræver spinnehjul i god kvalitet, da det ofte bliver udsat for mere slid grundet saltvand. Her er spinnehjul med vandtætte komponenter ideelle. Et eksempel på dette er Daiwa spinnehjul der er Mag Sealed, som vil øge levetiden betydeligt. 

Til kystfiskeri anvendes oftest spinnehjul i størrelserne 3000-4000, mens man til kystfiskeri i indre fjorde og mindre vande vil kunne anvende hjul i størrelse 2500.

 

Spinnehjul til åfiskeri

Under åfiskeri kan man være heldig at støde ind i store fisk, og det er derfor vigtigt at vælge et hjul i god kvalitet og af en vis størrelse. Spinnehjul til åen bør typisk være størrelse 4000, da fiskeri i strømmende vand lægger et stort pres på bøjlen – specielt hvis der fiskes med spinner. 

 

Stærke multihjul fra Abu, Daiwa og Shimano

Multihjul (også kendt som multiplikatorhjul) bruges typisk på havet under pirkefiskeri, i søen under kastefiskeri med woblere og jerkbaits, og under dørgefiskeri/trollingfiskeri i både ferskvand og saltvand. 

 

Multihjul til havfiskeri

Multihjul har en linespole, som roterer, når linen ryger af hjulet. Dette gør, at man kan stoppe linen hurtigt med tommelfingeren. Derfor er multihjulet suverænt til pirkefiskeri på havet. Her bruges ofte store multihjul med plads til en stor mængde tyk line og en stærk bremse. Vores Penn multihjul samt Shimano multihjul vil være et godt valg på havet.

 

Multihjul og lavprofilshjul til predatorfiskeri

Multihjulet er oftest det foretrukne under den slags predatorfiskeri, hvor der kastes med tunge jerkbaits og woblere, og her anvendes ofte lavprofilshjul. På lavprofilshjul sidder spolen tættere på stangen, og giver mere føling. Derudover er det også gearet til høj indtrækningshastighed, hvilket er godt, når man fisker med kunstagn. Her er masser af muligheder i vores store udvalg af Abu og Daiwa lavprofilshjul.

 

Multihjul til dørgefiskeri og trollingfiskeri

Til dørgefiskeri og trollingfiskeri er multihjulet essentielt, da man let kan styre mængden af line, man har bag båden. På nogle modeller, blandt andet vores Okuma multihjul, er der linetæller for ekstra kontrol under trollingfiskeri. Derudover har vi de klassiske Abu Ambassadeur multihjul, som har været foretrukket blandt lystfisker i mange år. 

 

Lækre fluehjul fra Vision og Guideline

Fluehjul kommer i mange størrelser til mange forskellige former for fiskeri, men har i bund og grund de samme formål. Først og fremmest skal det kunne opbevare fluelinen og en passende mængde bagline. Dernæst skal bremsen kunne stoppe og udtrætte fisken. Derudover skal det naturligvis også se godt ud på fluestangen.

Vi har udvalgt en stor mængde fluehjul, der passer til mange former for fiskeri. Fluehjulene er fra Vision og Guideline, der begge er skandinaviske mærker, og som laver fluehjul i høj kvalitet. 

Det vigtigste er, at fluehjulet passer til fluestangen og det fiskeri, der dyrkes. Et hjul, der er for stort i forhold til fluestangen vil skabe ubalance i sættes og besværligøre fluekastet. 

 

Fluehjul i mange størrelser til alle former for fiskeri 

Fluehjul bliver, ligesom fluestænger, målt i klasser. Oftest bliver fluehjulets klasse opgivet i overlappende klasser (eks. klasse #6-8). 

 

Fluehjul til tørfluefiskeri

Til tørfluefiskeri bør fluehjulet være lette ligesom stangen og vil typisk være i klasse 3 til 5. Her er kravet til bremsen ikke vildt stort – dog skal den være meget jævn, da der oftest fiskes med meget tynde forfang. 

 

Fluehjul til kystfiskeri 

Kystfluehjul skal være holdbare og have en god bremse, som ikke vil korrodere og sidde fast efter nogle få ture i saltvand. Her benyttes oftest klasserne 5 til 8. 

 

Fluehjul til laksefiskeri og åfiskeri

Går du efter laksen, skal fluehjulet have en stærk og jævn bremse, da det oftest er her, man har mulighed for at løbe ind i de helt store fisk. Her er et godt bremsetryk essentielt, og der benyttes oftest hjul i klasserne 7-10 alt efter hvor stor åen er. 

Til de mindre havørredåer kan et fluehjul i klasse 5-8 være passende, men her er en jævn bremse vigtig, da man ligeledes har mulighed for at kroge store fisk.

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.