Fiskeliner

Det er vigtigt at bruge den optimale fiskeline til det fiskeri, man dyrker både når det kommer til spinnefiskeri og fluefiskeri. Inden for spinnefiskeri er det vigtigt, at diameteren tilpasses til fiskeriet, så man både får de længst mulige kast og færrest brud på linen. Når det gælder fluefiskeri, tilpasses fluelinen til stangen og om man fisker i åen, på kysten eller i søen. Ligeledes kan det være udslagsgivende at skifte flueline i løbet af sæsonen alt efter indtagningshastighed, dybde eller vandtemperatur. 

Hos OUTDOORXPERTEN.dk har vi ligeledes forfangsmateriale til alt slags fiskeri. Til geddefiskeri har vi tyk fluorocarbon, nylon- og wireforfang, og til fluefiskeri har vi taperede forfang og tippetmateriale i mange tykkelser. Til kystfiskeri og åfiskeri har vi fluorocarbon- og nylonforfang i alle relevante størrelser. 

Vores fiskeliner kommer fra anerkendte kvalitetsmærker som Sufix, Scientific Anglers, Vision Flyfishing, Rio og Guideline. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 104

Faldende orden
Side
pr. side

Kast længere og mist færre fisk med en fiskeline i god kvalitet

En ting blandt alt dit fiskegrej, som man ikke bør spare på, er fiskelinen. En billigere fiskeline vil slides hurtigere, knække lettere og have mindre knudestyrke. Fiskelinen forbinder dig med fisken, når et eventuelt hug kommer og hvis den svigter det mindste, mister man fisken. Det andet, der kan ske, er at man mister sit dyre endegrej, hvis linen knækker for let under bundhug eller i kastet. 

En fiskeline i god kvalitet til spinnefiskeri vil ligeledes være tyndere i forhold til sin brudstyrke. Dette betyder, at du kan gå ned i linetykkelse og fortsat have samme brudstyrke som fiskelinen i mindre god kvalitet. En tyndere fiskeline giver mindre friktion i øjerne under kastet, og du vil kunne mærke, at du kan kaste betydeligt længere. 

Invester i en fletline og forlæng dine kast mærkbart

Hos Lystfiskeren har vi et stort udvalg af de ekstremt populære fletliner – du finder tykkelser, der passer til alt fra det lette kystfiskeri til det tunge geddefiskeri og pirkefiskeri. Fletlinen, som er flettet af mange små syntetiske fibre, er populær og et godt valg for den mere erfarne lystfisker. Dette skyldes fletlinens høje brudstyrke i forhold til diameter, som gør, at man kan bruge meget tynde liner. Dette gør, at man kan have meget fiskeline på hjulet, og den tynde diameter giver mindre friktion mod stangøjerne under et kast. Sidstnævnte gør, at man betydeligt får forlænget sit kast, hvis man skifter til fletline. 

Af andre fordele kan det nævnes, at den er meget uelastisk, og man mærker derfor lettere en fisk, der hugger langt ude i kastet. 

Monofilliner er prisvenlige og bredt anvendte

Monofilliner, også kendt som nylonliner, er den med anvendte blandt lystfiskere, og både begyndere og erfarne sværger til denne fiskeline. Monofilliner består af en blanding af forskellige typer nylon, som er et billigt grundmateriale – derfor er det den billigste fiskeline på markedet. 

Som ved andre fiskeliner er der flere fordele ved monofilliner. Den er lettere at binde knuder med, der er et utal af passende knuder, og den har en ekstrem høj knudestyrke. Derudover er der stræk i monofilliner, som kan være til nytte under fight af fisk – specielt, når den kommer helt tæt på dig, hvor elasticiteten kan absorbere hovedryst og spring. 

Flueliner til enhåndsstænger

Vi har et stort udvalg af flueliner, der passer til enhåndsstangen. Vi har WF flueliner til det lette tørfluefiskeri, til kystfiskeriet, åfiskeri og geddefiskeri. Derudover har vi et stort udvalg af enhånds-skydehoveder, som er eminente til det danske kystfiskeri. Hertil skal man kombinere en skydeline, som gennem tynd diameter og mindre friktion, kan øge længden på dine kast. 

Vores WF liner og skydehoveder kommer i forskellige modeller, og vi har flydende, intermediate og synkende flueliner.  

Flueliner til tohåndsstænger

Når man fisker med tohåndsstænger, anvender man overordnet set en skydeline og et efterfølgende skydehoved. Ligesom med enhåndsstangen er det vægten af skydehovedet, man kaster med, og skydelinen, der skydes ud gennem øjerne, og som sørger for mindsket friktion og dermed et længere kast. 

Fiskeri med tohåndsstænger foregår hovedsageligt i åen og i floder, hvor det ofte kan være en idé at skifte mellem liner af forskellige synkehastigheder, hvis man enten kommer til et dybt hul eller en mere lavvandet sektion. Hos Lystfiskeren har vi flere flueline sæt, hvor man får et skydehoved og en håndfuld ”spidser” (eller ”tips”), der har forskellige synkehastigheder, og som er lette at skifte.  

Vælg mellem vores store udvalg af forfang og flueforfang

Forfanget er en vigtig del af fiskelinen, og man bør næsten altid have et forfang på – uanset om man fisker med spin eller flue. Forfangslinen er det næsten usynlige bindeled mellem hovedlinen og endegrejet, og nogle arter som gedder kræver en tyk forfangsline. En fletline slides også let, og selv hvis man fisker efter arter uden nævneværdige tænder, bør man bruge forfangsline. 

Som fluefisker er det helt essentielt med et flueforfang, da fluelinen som bekendt er meget tyk og tydelig ses. Her er det en god idé med et taperet forfang, som går fra at være tykt inde mod fluelinen og tynd ud mod fluen. På denne måde overføres energien fra fluelinen til fluen under kastet, hvilket gør, at kastet folder sig lettere og pænere ud. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.