Waders

Med waders kan du fiske flere steder. Du kan komme længere ud i vandet på kysten, og du kan fiske mudrede eller dybe steder i åen, hvor man med gummistøvler hurtigt vil blive våd. Derudover er det meget lettere at lande fisk i waders, da man kan lande dem ude i vandet – både i åen og på kysten. 

Vi har et meget stort udvalg af waders fra amerikanske Simms, som er kendt for sin kvalitet og foretrukket af professionelle guider verden over. Du finder blandt andet topmodellen Simms G4 Pro, Simms G3 Guide samt de meget populære og prisgunstige Simms Freestone. Derudover har vi waders fra skandinaviske Guideline og Vision, som nu har produceret waders gennem mange år og har nået et højt niveau hvad angår kvalitet og pasform.

Se alle waders herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 30

Faldende orden
Side
pr. side

Opnå større frihed på fisketuren med et par waders

Med waders kan du fiske flere steder. Du kan komme længere ud i vandet på kysten, og du kan fiske mudrede eller dybe steder i åen, hvor man med gummistøvler hurtigt vil blive våd. Derudover er det meget lettere at lande fisk i waders, da man kan lande dem ude i vandet – både i åen og på kysten. 

Vi har også waist-waders (waders der ikke går længere op end til livet). Denne slags waders er perfekte til åen – specielt til sommerfiskeriet, hvor de ikke er lige så varme som normale chest-waders (waders der går helt op til brystet).

Selv på dage, hvor man ikke går i åen, er det rart med waders, da man ofte går i vådt græs eller mudder.  

 

Åndbare waders giver større komfort 

Åndbare waders er lavet af vandtæt og åndbart materiale, der er lagt sammen i flere lag. Et sæt åndbare waders giver dig stor bevægelsesfrihed, og de vejer betydeligt mindre end neopren-waders. Det mærkes specielt, når man skal gå længere ture mellem fiskepladserne i åen eller på kysten. Vadestøvlerne, som man på de fleste modeller skal købe separat, er med tiden blevet udviklet til at minde mere og mere om vandrestøvler. De fleste modeller støtter nu godt op om anklerne, og de kan snøres ind, så de sidder tæt om foden. Åndbare waders kan specielt være en fordel på de varme sommerdage, eller på de fisketure, hvor man går mange kilometer i løbet af dagen. På grund af åndbarheden bliver der dannet langt mindre kondens i forhold til de klassiske neopren-waders. Her ventileres fugten, der dannes af kroppen, og du holder dig i højere grad tør. 

Topmodellerne fra amerikanske Simms er som de eneste wadersmodeller i verdenen lavet med Gore-Tex membran (blandt andet Simms G3 waders og Simms G4 waders). I disse par er åndbarheden ekstra god, og de kan klart anbefales, hvis du har mange fiskedage om året. På disse waders, som også ligger i den dyre ende af spektret, er slidstyrken også i top.

Åndbare waders kan sagtens, på trods af deres tynde membran, bruges til kystfiskeri om vinteren, og mange af de erfarne kystfiskere foretrækker netop dette. Her er blot vigtigt at have et eller flere tykke inderlag på under dine waders. Dette kan være fleecebukser, uldbukser eller heldragte (en bib) kombineret med et par tykke uldsokker. Hvis du fisker langsomt på en kold vinterdag, er det et godt trick at løsne snørebåndene lidt, så støvlen ikke sidder så tæt om foden. Dette vil give plads til at fødderne kan holde lidt bedre på varmen. Du kan med fordel stramme snørebåndene igen, hvis du skal gå et stykke før næste fiskeplads. En anden løsning er at have et par vadestøvler i normal størrelse til sommerfiskeriet – og et par i en større størrelse til vinterfiskeriet. Hvis du dog hovedsageligt kun fisker om vinteren, kan det være en god idé at investere i et par neoprenwaders. 

 

Bedre pasform når waders kombineres med vadestøvle

Når man køber waders og vadestøvle hver for sig, får man muligheden for at tilpasse begge dele. Waders kan købes efter kropsstørrelsen og fås ofte i et større spektrum af størrelser end bare small, medium og large. Vadestøvlerne kan naturligvis købes efter skostørrelsen, og modsat waders med fast støvle kan de som før nævnt snøres ind, så de passer til foden og sokken, man har indenunder. På denne måde får man et sæt, der passer godt på både krop og fødder, hvilket kan give dig flere komfortable timer ved og i vandet. 

Waders, der passer til kropsformen, vil også have en længere holdbarhed. Et par waders, der er for store, vil give mange foldninger, hvilket slider på materialet. Waders, der er for små, vil slide syningerne, når man bøjer sig eller sætter sig ned og resultere i utætheder på længere sigt. 

 

Forlæng levetiden på dine waders med korrekt vedligehold

Alle waders vil, uanset pris og kvalitet, blive utætte, hvis de ikke vedligeholdes ordentligt. Det vigtigste er, at de bliver tørret hurtigst muligt efter fisketuren – helst i et tørt og ventileret lokale. Her er det bedst, at indersiden tørres først, da det er her limen sidder. Efter indersiden på dine waders er tør, vendes de igen, så ydersiden kan tørre. Hvis du fisker i områder med højt saltindhold i vandet, eller hvis de er blevet meget mudrede efter en tur i åen eller søen, bør du også skylle dem en gang med haveslangen inden de hænges til tørre. Hvis ikke dine waders tørres efter fisketuren, kan de angribes af mug, som kan opløse limen, og herved frafalder alle eventuelle garantier. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.