Vadestøvler

Vadestøvler er kort sagt støvler, der er designet til at blive kombineret med waders. Denne separate støvle gør, at producenterne har mulighed for at efterligne en vandrestøvle så godt som det nu er muligt – til stor fordel for lystfiskernes fødder. Pasform, komfort og greb på glat underlag er nogle af de fordele, vadestøvler tilbyder i forhold til de traditionelle waders med fast støvle lavet i gummimateriale. 

Se vores sortiment af vadestøvler herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 14

Faldende orden
Side
pr. side

Om vadestøvler hos OUTDOORXPERTEN.dk

Det er sjældent, at man som lystfisker befinder sig på sikkert og trygt underlag. Derfor bliver vadestøvler oftest lavet med gode såler, og de kommer i flere forskellige former og typer. Overordnet set skal du vælge mellem en gummisål eller en filtsål. Hertil kan man montere forskellige typer metal i sålen for at forbedre grebet.

 

Filtsåler griber godt på våde sten

Går fisketuren til den danske kyst eller en hurtigløbende elv i Norge, kan man med fordel vælge filtsåler til sine vadestøvler. Både på kysten og i de norske elve er der mange meget glatte sten, og her har filtsåler sin hjemmebane på grund af det gode greb til netop sten. På grund af dette har det længe været den foretrukne sål blandt mange lystfiskere. Dog har det sine begrænsninger hvad angår mudder og sne, da begge ting let sætter sig fast i sålen. 

Vær også opmærksom på, at nogle steder i verdenen som fx i USA og New Zealand ikke tillader filtsåler på grund af den lange tørretid, som højner risikoen for at videreføre parasitter og andre uønskede organismer mellem forskellige vandløb.

 

Gummisåler til vinterfiskeri og lange gåture

Gummisåler til vadestøvler er i de seneste år steget i popularitet som følge af stigende kvalitet. Mange modeller har nu Vibram såler, som der også sidder på de fleste vandrestøvler. 

Til de fisketure der kræver lange gåture, eller fisketure på flere dage i det skandinaviske fjeld, er gummisåler veloplagte. Ved fiskeri i de danske åer er disse såler også at foretrække, da der ofte kan være mudret, og da de står bedre fast på vådt græs.

 

Monter metal spikes i støvlen og få bedre greb

For ekstra godt greb i gummisålerne kan du montere såkaldte ”spikes” eller ”studs” i vadestøvlen. I bund og grund er det blot metalstykker, som skrues op i vadestøvlen. Nogle modeller har gevind til spikes, mens man på andre bare skal skrue dem direkte ind i gummisålen. Disse kan i kombination med gummiet i sålen forbedre grebet betydeligt på våde sten i hurtigløbende elve. Du kan finde spikes under vores fisketilbehør.

 

Vadestøvler til de lange vandreture

Det kan betale sig at holde øje med vægten på vadestøvlerne, da der kan være relativ stor forskel mellem modellerne. Når man skal vandre langt, som fx på en fjeldtur, bør man vælge de lette vadestøvler med gummisål. Dog skal man være opmærksom på, at de lette modeller muligvis ikke er så modstandsdygtige over for saltvand og spidse sten.

 

Når du skal vade uden waders

Mange steder i verdenen vælger folk at vade uden waders. Hvis du fx skal en tur til New Zealand, kan du med fordel lade dine waders blive hjemme og i stedet ”våd-vade”. Her benytter du bare et par vadestøvler sammen med en neoprensok med gravel guard. På den måde kan du let gå de lange distancer, fiskeriet kræver, samtidig med at du kan gå i vandet uden at få sten i støvlerne. Samtidig hjælper neoprensokken med at holde varmen i det kolde vand, da den fungerer på samme måde som en våddragt. 

 

Vadestøvler til tropiske himmelstrøg

I de varme troper kan man naturligvis ikke bruge waders, og på grund af skarpe sten og eventuelle koraller, bør man ikke gå barfodet. I stedet bør man bruge vadestøvler designet til at vade i varmt vand. Disse svarer til normale vandrestøvler, bortset fra at der er drænhuller, så vandet kan løbe af. De er også udstyret med gravel guards, der holder sandet ude, hvilket er meget vigtigt, når man fisker på flats (store, lavvandede sandområder). 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.