Vadejakker

I det blæsende og til tider våde Danmark er det i både foråret, efteråret og vinteren oftest nødvendigt med en vadejakke. Selv om sommeren kan den være uundværlig. Uden et vindisolerende lag den kan det være svært at holde varmen uanset hvor meget tøj du ellers har på. Derudover har vadejakken også flere funktioner, som bl.a. opbevaring af fiskegrej og udstyr, og modsat normale regnjakker er vadejakker i høj kvalitet designet til at kunne modstå hårdere brugsvilkår som blandt andet saltvand.

Se alle vadejakker herunder.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 17

Faldende orden
Side
pr. side

Brug vadejakken året rundt og fisk effektivt året rundt

Den samme jakke kan bruges på fisketure året rundt. Du skal bare huske at klæde dig ordentligt på indenunder, når det rigtigt bliver koldt, mens det i sommermånederne betaler sig at åbne op for ærmer og hovedlynlåsen, så du kan ventilere. 

Typisk har vadejakker også håndvarmere i komfortabelt og varmt materiale syet ind bag brystlommerne, så du hurtigt kan varme hænderne, når du holder pause i fiskeriet. 

De fleste vadejakker i god kvalitet er til en vis grad åndbare, og dette er nødvendigt hele året rundt. Om sommeren giver det sig selv – sved og kondens kan slippe ud og du slipper for at føle dig fugtig hele tiden. Om vinteren vil der også blive dannet kondens, specielt når du går mellem fiskepladserne, hvilket hurtigt kan gøre fisketuren til en kold affære. 

Det amerikanske topmærke Simms laver blandt andet deres topmodeller med en avanceret 3-lags Gore-Tex membran, der giver maksimal vandtæthed og høj åndbarhed. 

 

Udnyt jakken til det fulde og monter fangstnet på ryggen

Mange vadejakker har en centralt placeret D-ring øverst på ryggen, som let kan udnyttes til hurtig montering af et fangstnet. En smart løsning er at investere i en magnetisk netholder, som du finder under vores tilbehør til lystfiskere. Her sidder en magnet i D-ringen på jakken og en magnet i fangstnettet, mens en elastisk sikkerhedssnor gør, at du ikke mister nettet i vandet. På den måde kan man hurtigt tage fangstnettet frem, når fisken skal landes – og sætte det på plads igen. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.