Woblere

Woblere er sammen med blink blandt de mest brugte og kendte endegrej til fiskeri med spinnestang eller i jagten på en stor kede eller aborre. De kommer i mange forskellige farver, længder, vægte og størrelser. Her på OUTDOORXPERTEN.dk har vi naturligvis et stort udvalg til alle typer lystfiskeri. 

Vi har derfor både woblere som blandt andet jerkbaits, flerdelte woblere og skewoblere. Ligesom at sortimentet også byder på lydende woblere, som egner sig særlig godt på det helt lave vand, som passer perfekt til forårets jagt efter geder. Dertil synkende woblere eller woblere med ske, som går dybt ned. Begge woblere er gode til aborre, gedde, sandart eller laksen og havørreden i åen.

Vores indeholder både topkvalitet woblere fra Savage Gear, Strike Pro, Daiwa og Headbanger Lures.

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 503

Faldende orden
Side
pr. side

Woblere er naturtro og en effektiv type endegrej

Woblere kan være ekstremt effektive, da er en god kopi af byttefisken. Her handler det blandt andet om byttefiskens form, volumen og farver, som wobleren er god til at efterligne. Derudover er wobleren god til at efterligne byttefiskens bevægelser i vandet, hvilket gør den endnu mere naturtro og effektiv. 

Woblere til aborrefiskeriet

Da aborren sjældent bliver større end 50 cm og kan have svingende bidelyst, bør man ikke bruge woblere, der er større end 5-7 cm. Disse woblere vejer heller ikke særlig meget (oftest maks. 10g) og egner sig derfor perfekt til fiskeri med det lette grej. 

Hvis du fisker aborre på dybere søer, bør man vælge woblere med en stor flad ske, som kan komme ned i dybden. 

Jerkbaits til geddefiskeriet

Jerkbaits, som oftest er brugt i jagten på storgedden, er en slags woblere. Jerkbaits er tunge og vejer typisk 60-200 gram, hvorfor det er nødvendigt at kaste dem med en kort og stiv fiskestang. I bund og grund bevæger jerkbaits sig ikke under indspinning – det er noget, man selv skal gøre med små vrik og træk i stangen (heraf det engelsk ”jerk”). Jerkbaits kan være enormt effektive, da de meget naturtro ligner en såret byttefisk. 

Woblere til havørred- og laksefiskeriet

Woblere, der passer til åen, bør ikke være større end 10 cm. Vigtigst er det, at de har en stor ske, der får dem ned i dybden. En stor ske vil, i samarbejde med strømmen, tvinge wobleren ned i vandet, hvor laksen og havørreden ofte står om dagen. Om natten spiller det en mindre rolle – her kan woblere uden en stor ske anvendes. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.