Pirke

Pirke bruges ofte som endegrej sammen med et forfang, når der fiskes efter torsk og andre havfisk på dybt vand. Pirke kommer i mange forskellige farver, størrelser og former, som alle har deres særlige egenskaber. Her hos OUTDOORXPERTEN.dk har stort udvalg af pirke i forskellige prisklasser, farver og typer. 

Pirke er ofte store og har høj vægt, da de ofte bruges som vægt på forfang, når der fiskes direkte fra en båd. Her er de utrolig effektive, når der fiskes torsk der står dybt i vandet, hvor de ofte gemmer sig om vinteren og sommeren. Dog findes der også mindre og lettere kastepirke, som bruges til at kaste et forfang langt ud. Dette kunne være sammen med et makrelforfang fra en båd eller mole. Pirkens har ofte en mindre overdel og større underdel, som gør at den hurtigere synker mod bunden.

Her på OUTDOORXPERTEN.dk har vi et stort udvalg af både almindelige pirke og kastepirke Alle pirke i sortimentet er naturligvis blyfri og fremstillet i miljøgodkendte materialer. Vores sortiment indeholder pirke fra både DAM, Abu Garcis og Kinetic. 

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 24

Faldende orden
Side
pr. side

Pirke til de danske farvande

Der er stor variation i dybder og strømforhold over hele Danmark.

Lillebælter smalt, dybt og strømfyldt. Derfor skal pirkene minimum veje 200 gram til de lave pladser, mens 300-400 gram generelt er at fortrække. 

Storebælter bredt og relativt lavt. Her kan du bruge pirke på 100 gram på de lave pladser, mens pirke på 200-300 gram er bedst på de dybere pladser.

Øresunder kendt for sit vinterfiskeri, hvor pirkene ofte er nødt til at være 400-500 g tunge, da der fiskes i kraftig strøm på fisk, der står koncentreret specifikke steder. Til sommerfiskeriet kan man anvende lidt lettere grej – dog er det vigtigt altid at have de tunge pirke med.

Det Gule Rever langt fra land og der er dybt. Her det ekstra vigtigt at have de tunge skyts med, da der typisk fiskes på 50-100 meter. Her fiskes næsten kun med pirke fra 400 gram og op. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.