Laks & Havørred Fluer

Her finder du mange forskellige lakse og havørred flue fra mærker som Futurefly, Unique Flies & Frödinflies. De fleste fluer man bruger i dag er rørfluer hvilket giver dig mulighed i selv at vælge eller udskifte krog. Der findes mange størrelser og varianter af fluer så du kan finde noget der passer til de forskellige forhold som du vil møde langs vores vandløb. Derfor er det en god ide at have en flueboks med plads til både fluer og kroge. Alt sammen finder du her på Outdoorxperten.dk

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 41

Faldende orden
Side
pr. side

Der findes flere typer af fluer, som både har fordeler og ulemper. Overordnet skelner man mellem fluer bundet på rør og fluer bundet på krog. 

Den mest udbredte og mest traditionelle måde er at binde fluer på krog. Her er materialerne bundet direkte på krogskaftet. Til fiskeri herhjemme er krogfluer mest anvendt til kyst fluer, gedde fluer og små tørfluer samt nymfer og vådfluer. En af fordelene er, at man kan få nogle meget flotte og naturtro fluer.

Rørfluer er, som navnet antyder, bundet på rør. Her føres linen igennem rørfluen, hvorefter man binder en krog på. I Danmark anvendes mest i åen til lakse- og havørredfiskeri. Fordelen er blandt andet, at man kan skifte krog, hvis den bøjer eller bliver sløv - uden at skulle skifte flue. Derudover er det med rørfluer muligt at fiske med trekrog. 

De typiske fluer til de danske lakse- og havørred åer er ofte rørfluer med en lang vinge og et fronthackel (med andre ord en lang, slank profil og en tykkere, busket krop). Disse fluer er ofte enten farvefyldte eller domineret af sort. Der er desværre intet facit hvad angår fluevalg, men der er nogle generelle tommelfingerregler. Tidligt på sæsonen, hvor der ofte er høj vandstand og uklart vand, kan det være effektivt med store fluer, som kan skubbe vand og være lettere for fisken af se. Senere på sæsonen, hvor der kan være lavt og klart vand, er det ofte mere effektivt med små fluer i rolige farver.

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.