Primus Gasblus

Vis som Gitter Liste

10 varer

Faldende orden
pr. side

Primus gasblus

Vi danskere har i dén grad taget naturen til os i løbet af de seneste år, og vandring, camping og hytteture er blevet meget populære alternativer til de sædvanlige forlængede weekendture til europæiske storbyer eller charterferie med familien. 

 

For naturentusiaster som os er det jo glædelige nyheder, at folk har fået øjnene op for, hvad naturen kan. Populariteten skal dog ikke mindst tilskrives de mange outdoorbrands og -virksomheder, der hver dag gør alt for at gøre det billigere, mere tilgængeligt og langt nemmere at komme på tur i det fri – både for de professionelle og for amatørerne.

 

Et af de brands står den svenske virksomhed, Primus, for. Godt nok har de produceret kogegrej siden 1892, hvor det første Primus gasblus kom ud, men sidenhen er sortimentet blevet større og produkterne bedre og langt mere tilgængelige.  

 

Primus gør madlavningen let og tilgængelig

Engang var der en forestilling om, at vandreture og outdoor var noget med at jage sin egen mad og tilberede den over bål. Det er dog langt fra sandheden. I bruger mange vandring og friluftsliv som et afbræk fra en ellers hektisk og meget digital hverdag, mens det for nogle er nærmest meditativt at komme ud i naturen. 

 

Du behøver dog hverken fange din egen mad eller være ferm til at tænde bål med optændingsudstyr for at tage på vandretur i dag. Med et Primus gasblus kan du så let som ingenting tilberede et smagfuldt måltid på din vej, nærmest uanset hvor du befinder dig. Og med få ingredienser eller frysetørret mad er der kort vej fra rygsæk til mave. 

 

Skal du på tur og kunne godt tænke dig at gøre madlavningen let og hurtig, så gå efter Primus. Du finder et udvalg af Primus gasblus og tilbehør til udendørs madlavning her på siden, som du kan købe til en fast, billig fragtpris. 

 

Primus Lite og Lite+ gasblus til vandreren

Der er ingen tvivl om, at noget af det, der gør en vandretur besværlig i manges øjne, er begrænsningen i mængden af bagage og ting, vi normalt bruger til at gøre vores hverdag lettere og mere bekvemmelig. Derfor er det også væsentligt, at du gør dig en masse kloge valg, når du skal pakke, fordi du på den måde undgår at mangle noget, men uden at skulle bære rundt på overflødige ting, der tynger i vandrerygsækken. 

 

Når du går 20+ kilometer om dagen, så betyder det en hel del, om du har 20 eller 30 kilo bagage med. Det er også derfor, erfarne vandrere betaler mange penge for at spare, hvad der for andre kan virke som ubetydeligt få gram, når de køber sovepose, telt, håndklæder og liggeunderlag. 

 

Primus Lite og Lite+ er begge gasblus, der er lavet lige præcis til de ture, hvor du skal spare på grammene. De kompakte Primus gasblus har lige præcis de funktioner, du har brug for, og ikke mere end dét. Det er det, der sikrer, at du får et komplet kogesæt med blus, brænder, vindskærm, varmeveksler og kasserolle med plads til 500 ml. for bare 400 gram ekstra i tasken. Det kan nærmest ikke gøres lettere end dét. 

 

Primus Lite har desuden piezo-tænder, så sparer lighteren og tændstikkerne, men kan tænde direkte på blusset. 

 

Pladsmæssigt er Primus Lite meget kompakt, da både brænder, blus og 100 ml Primus gasdåse passer ned i kasserollen, så sættet fylder minimalt. Den perfekte model til dig, der gerne vil spare vægt og plads uden at gå på kompromis med effektivitet og kvalitet.

 

Primus OmniFuel giver flere muligheder 

Du har måske hørt, at der både findes stormkøkkener til gas og til flydende brændstof, og det kommer an på, hvilken brænder du vælger. Begge typer brændere har deres særlige fordele, der blandt andet baserer sig på vægt, tilgængelighed, pris og brændeevne. 

 

Gas vejer meget lidt, brænder effektivt, soder mindre og er let at justere varmen på. Til gengæld er det dyrere og sværere at få fat på end f.eks. sprit. 

 

Flydende brændstof som sprit er billigt og kan skaffes i nærmest alle supermarkeder og kiosker. Til gengæld er det svært at justere, det soder mere, og så er det tungere at bære på. 

 

Hvis du har svært ved at sætte dig fast på én type brænder, kan du overveje en model som Primus OmniFuel, der giver mulighed for både at bruge gas og flydende brændstof. OmniFuel lader dig altså vælge fra gang til gang, og det kan være en fordel, hvis du tager på mange forskellige typer ture, hvor forskellige typer brændstof kan være det bedste valg. 

 

Primus gas til Primus gasblus

Vælger du et Primus gasblus, kan du med fordel tilkøbe Primus egen gas, der passer perfekt til. Primus har tre typer gas:

 

  • Primus Power gas: fra -15 – 25 grader Celsius
  • Primus Summer gas: fra 15 – 40 grader Celsius 
  • Primus Winter gas: fra -22 – 10 grader Celsius

 

Dit valg af gas bør baseres på det klima, du skal på tur i. Primus Power gas er det sikre valg til at have stående derhjemme til allround brug, men skal du på tur i høj varme eller meget stærk kulde, bør du vælge en gas, der passer til, så du er sikker på, at gassen rent faktisk kan brænde. 

 

Vi forhandler også Primus gas, som du kan købe sammen med dit Primus gasblus.

 

Shop Primus gasblus og tilbehør online 

Primus gasblus er et oplagt valg til dig, der nyder at tage på vandretur, men ikke gider leve af tørkost på hele turen og synes, det er lidt omstændigt at tænde et bål hver gang, der skal koges vand.

 

Vi har masser af Primus udstyr her på siden, så shop løs, og glæd dig til en helt ny måde at lave mad under åben himmel på.

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.