Primus Gas

Vis som Gitter Liste

5 varer

Faldende orden
pr. side

Primus gas

Når det kommer til stormkøkkener og udendørs madlavning, er Primus et af de førende brands på markedet. De er især kendt for deres gasblus-serie, der blandt andet omfatter modeller som:

 

  • Primus EasyFuel Stove
  • Primus Essential Trail Stove
  • Primus Firestick Stove
  • Primus Gravity Stove
  • Primus Lite Stove
  • Primus Lite+ Stove
  • Primus Micron Stove
  • Primus Mimer Stove
  • Primus MultiFuel Stove
  • Primus OmniFuel Stove

 

Fælles for alle modellerne er, at de er udstyret med gasbrændere, hvor der kan tilsluttes en gasflaske, der skaber en dejlig varm flamme, som du kan lave mad over. Primus MultiFuel og Primus OmniFuel er begge multibrændstofsmodeller, der både kan køre på gas og på flydende brændstof. 

 

Primus producerer deres egen gas i gasflasker, som er 100 & kompatible med Primus gasblus, og som i øvrigt er udviklet til helt specifikke temperaturer og klimaer. Primus gas har en effektiv brændeevne, hvilket vil sige at du kun lige bruger den mængde gas, der er nødvendig, så du ikke spilder noget. 

 

Når du køber dit Primus gasblus, kan du med fordel købe Primus gas med, med det samme, så du ikke skal i flere butikker eller webshops for at få fat i alt det, du skal bruge. Vi forhandler Primus gas til rimelige priser, så shop dit madlavningsudstyr her, og få det hele med. 

 

Kompakt Primus gas til Primus Stoves

Fordelen ved at købe Primus gas er, at det er optimeret til Primus gasblus og Primus brændere. Det betyder f.eks., at Primus Power gas 100 g passer perfekt ned i den kasserolle, der følger med til Primus Lite Stove, så sætter fylder mindst muligt. Det er selvfølgelig også muligt at købe større gasflasker fra Primus, f.eks. Primus Power gas 230 g eller 450 g, hvis du skal på en længere tur eller bare gerne vil være sikker på, at der er gas nok. 

 

Primus Power gas til de fleste dage

Blandt de nyere tilføjelser til Primus’ sortiment finder du Primus Summer gas og Primus Winter gas, der, som navnene indikerer, er udviklet til brug i henholdsvis sommervarmen og vinterkulden. Midtimellem i to ligger Primus Power gas, den første og mest populære Primus gastype på markedet. 

 

Primus Power gas er en ideel allround gas blandet af propran og isobutan, der kan bruges til det meste af en sæson med et gennemsnitligt dansk klima, men er især velegnet til forår og efterår. Mere specifikt kan Power gassen brænde effektivt fra -15 grader til 25 grader Celsius. Kommer temperaturen over eller under dette, bør du vælge en af de andre gastyper fra Primus. Det er dog sjældent, temperaturen kommer under -15 grader, og derfor er vintergassen primært egnet til ture til lidt koldere egne. 

 

Tænd lys med Primus gas og EasyLight

Som bekendt har Primus mange flere produkter i deres sortiment end blot gasblus og gas. Et af de mere innovative produkter er deres EasyLight lanterne, som kører på gas. EasyLight lanternen kan skrues på en Primus gasdåse og give lys som en 80W pære med en lysstyrke på 490 lumen. Det er en superpraktisk lyskilde om aftenen, når solen er gået ned og mørket faldet på.  

 

Primus EasyLight vejer kun 187 gram og er altså et super alternativ til andre lanterner. Mange lanterner kommer med solceller, men det er sjældent optimalt i Danmark, da solen simpelthen ikke skinner nok, og det gør det ikke nemmere, når solcellepanelet ligger gemt væk i en rygsæk. Med EasyLight er du hverken afhængig af sol eller batterier, men kan blot bruge den samme gasflaske, som du bruger til din Primus, når du skal lave mad. Du kan også købe to flasker, så du kan lave mad og få lys samtidig. 

 

Primus EasyLight er udstyret med piezo-tænder, så du ikke skal tænke på lighter, tændstikker eller andre former for optænding.

 

Du kan også kigge på Primus Mimer lanterne, der ligeledes kører på Primus Power gas. Den vejer lidt mere end EasyLight, men må også bruges inde i dit telt. Primus Mimer giver dig mulighed for at justere lysstyrken og varmer også en smule, hvilket kan være rart på de kolde aftener.

 

Vælg den rigtige Primus gas

Hvis du gerne vil have effektiv brændeevne, der gør, at din gas holder længst muligt, men stadig varmer det, den skal, skal du gå efter den type gas, der passer til det klima, du skal ud i. Det er altså ikke ligegyldigt, om du vælger vinter-, sommer- eller Power gas. Power gas er det sikreste valg herhjemme, men skal du bruge gassen på meget varme sommerdage eller i kolde klimaer, så skal du enten købe Primus Summer gas eller Primus Winter gas.

 

Primus Winter Gas kommer i en sort flaske og kan klare ned til -22 grader. Primus Summer gas er grøn og brænder effektivt op til 40 grader. Vælg rigtigt, og få mest for pengene. 

 

Køb Primus gas og tilbehør hos OutdoorXperten

Uanset om du skal købe gas til din Primus, Trangia eller Jetboil, kan du trygt købe Primus gas, da flaskerne er udstyret med et standard EN417 gevind, der passer til langt de fleste gasbrændere.

 

Shop din Primus gas i dag, så du er klar til at tage på tur og nyde lys, varme og frisklavet mad fra dit Primus gasblus. 

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.