HURTIG LEVERING OG BILLIG FRAGT KR. 22,-    KUNDESERVICE: MANDAG - FREDAG 10-18.00 - LØRDAG/SØNDAG: 10-18                              

Primus

Tusindvis af køkkener og ovne fra Primus bliver brugt rundt om i verden. Uanset om du skal lave mad i haven eller på Nordpolen, kan du stole på et Primus køkken. 

Tabel Liste

Sorter faldende

1-12 of 55

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Tabel Liste

Sorter faldende

1-12 of 55

Side:
  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5

Det startede med, at F.W. Lindqvist og J.V. Svensson begyndte, at producere petroleumsovne i marts 1892. Det skete i en lille smedje i det centrale Stockholm. Navnet blev J.V. Svensson Pteroleum Køkken Fabrik og køkkenet blev opkaldt Primus.

Primus kommer fra "Den første" på latin. Navnet var allerede så etableret, så da deres konkurrenter begyndte at konkurrere med deres petroleumsovne, blev disse også kaldt "Primus køkkener" i folkemunde. Primus betyder da også "transportabelt køkken" på russisk.

Primus er gennem årene, blevet kendt for sine produkter til at lave mad, give varme og lave lys - og ikke mindst udenfor. Primus arbejdede tidligere primært med produkter til campinggas, men i dag omfatter sortimentet også produkter, som drives af petroleum og benzin.

Primus eksporterer til mere end 70 lande og dette er ca. 90 procent af det samlede salg. En stor del af indtægterne dedikeres hvert år til forskning og udvikling. EtaExpress Primus er en af de nyeste innovationer, der har en lav vægt og en lille størrelse.

Kort gennemgang af Primus's udvikling gennem de seneste 100 år:

I 1892 blev den første sod-frie petroleumsovn konstrueret af Francis W. Lindqvist. Den blev opkaldt Primus.

I 1897 forsøger André at nå Nordpolen med ballon. En Primus brændeovn var med på turen.

I 1911 når Roald Amundsen Sydpolen. Med på ekspeditionen er et køkken af mærket Primus.

I 1953 var Sir Edmund Hillary og Tenzing Norgay de første til at bestige Mount Everest. Maden blev tilberedt på en Primus.

I 1978 begyndte Primus på miljøarbejde. Udvikling af brændere, som kan reducere brugen af træ i de afrikanske lande blev iværksat.

I 1996 afprøvede eventyreren Göran Kropp den første ovn, som kører på gas, diesel og petroleum. Dette gjorde han under en opstigning af Mount Everest. Primus MultiFuel. Den samme ovn blev lanceret af Primus det følgende år.

I 2001 blev verdens letteste gaskomfur lanceret af Primus’ datterselskab, Iwatani-Primus i Japan. Gaskomfuret vejer kun 60 gram!

I 2001 blev Primus OmniFuel lanceret. Et køkken til alle brændsels-typer. (Multi betyder mange, Omni betyder alt.)

I 2006 blev det miljøvenlige og højeffektive Primus Eta Power EF lanceret. Det vandt en række priser rundt om i verden.

I 2008 begynder Primus at investere i Bauminvest - et langsigtet træplantnings-projekt i Costa Rica, som kompensation for Eta ovnes kulstofs-udslip.

Primus EtaPower, har som nævnt, fået meget opmærksomhed. EtaPower er konstrueret således, at for at kunne opfange varmen bedre, lægges en ring af metalskiver under kogegrejet. På denne måde spares brændstof og vægten af denne og ikke mindst bliver miljøet skånet. Det er derved åbenlyst at EtaPower har gode forudsætninger for, at blive en rigtig klassiker.

Top