Facebook Pixel
Julegaver byttes til og med d. 10. Januar 2022 ×

Fjällräven

Historien om Fjällräven

Fjällräven står for funktionelt og holdbart udendørs udstyr. Fjällrävens design er tidløst og udvikler klassikere til fremtiden!

I 1960 blev Fjällräven grundlagt af Åke Nordin. Det klare fokus var, at udvikle nye og innovative løsninger til friluftslivet. Der er mange der mener, at Fjällräven startede en hel folkebevægelse ved, at gøre naturen til en klart større nydelse at begive sig ud i.

Fokusset for Fjällräven har igennem hele tiden været, at udvikle revolutionerende soveposer, nye rygsækstyper og kondensfrie letvægtstelte. Den vandtætte og åndbare membran til ydertøjet, bliver udviklet på både laboratorier og igennem større ek...

Læs mere >>
Vis som Gitter Liste

Varer 1-12 af 641

Faldende orden
Side
pr. side

Historien om Fjällräven

Fjällräven står for funktionelt og holdbart udendørs udstyr. Fjällrävens design er tidløst og udvikler klassikere til fremtiden!

I 1960 blev Fjällräven grundlagt af Åke Nordin. Det klare fokus var, at udvikle nye og innovative løsninger til friluftslivet. Der er mange der mener, at Fjällräven startede en hel folkebevægelse ved, at gøre naturen til en klart større nydelse at begive sig ud i.

Fokusset for Fjällräven har igennem hele tiden været, at udvikle revolutionerende soveposer, nye rygsækstyper og kondensfrie letvægtstelte. Den vandtætte og åndbare membran til ydertøjet, bliver udviklet på både laboratorier og igennem større ekspeditioner i den barske natur.

Fjällräven har den dag i dag stadig et klart mål om, at bringe naturen tættere på mennesker og det skal ske ved at udvikle nye og smarte løsninger på friluftsudstyr. Og på den måde, gør Fjällräven mere tilgængelig. Friluftverdenens mest slidstærke og tilpasningsegnede materialer er den dag i dag G-1000 stoffet.

Fjällräven har en klar miljøpolitik: Ansvarlighed over for den natur som vi elsker at opholde os i.

Det er en aktiv miljøpolitik Fjällräven kører. Fjällräven begrænser brugen af flourokarboner i regntøjet. Flere modeller er behandlet med en fluorokarbonfri spraybehandling og det medvirker til, at flere af modellerne af regntøjet er helt fri for det giftige stof.

Kånken og Kajka rygsække bliver betegnet som ”klima-kompenserede rygsække” og det skyldes at miljøpåvirkningen i produktion og transport, bliver kompenseret ved at støtte Yinyi vindkraftprojektet i Ningzia-provinsen i det nordlige Kina.

Alle produkter fra Fjällräven skal være generationsprodukter og det skyldes først og fremmest Fjällrävens miljøpolitik. Det er nemlig det mest miljørigtige på lang sigt. Med generationsprodukter menes det, at det er meningen at et produkt skal gå i arv, fra den ene generation til den anden. Eller produkterne kan også sælges i genbrugsbutikker og det medfører at det påvirker miljøet mindst muligt, sammenlignet med hvis man skulle købe et nyt produkt.

For at redde den truede Polarræv bliver projektet ”SEFALO+” støttet med 50 kroner for hvert solgt ”Save the Arctic Fox” produkt.

Fjällrävens produkter

G-1000

Materiale som især bliver brugt til Fjällrävens jakker og bukser, men også til Fjällrävens Daypacks i Vintage serien. 65 % polyester/35 % bomuld – behandlet med et tyndt lag Grønlandsvoks, som giver materialet en ekstra beskyttelse mod væde, vind og snavs. Materialet er dobbelt så stærkt som denim. Det er vindtæt, har en lav vægt, har UV beskyttelse og beskyttelse mod insekter pga. den tætte vævning.

Foruden den originale G-1000 findes der 3 varianter.

G-1000 Silent er en børstet variant af G-1000. Børstningen svækker stoffet en smule, men til gengæld bliver tøjet mere anvendeligt på eksempelvis jobbet eller til jagt/vildtpleje. Bukser fra Fjällräven, der er syet i G-1000 Silent, kan nævnes Karl Trousers og Karl Zip-off Trousers.

G-1000 Lite er et materiale der vejer mindre og er køligere end originalstoffet. Materialet er vævet med ripstop tråde, som giver en høj slidstyrke. Materialet er godt til rejsebrug og sommerbrug. Reporter Lite Jacket er en Fjällräven jakke syet i G-1000 Lite og af Fjällräven bukser kan nævnes Kalfjäll Trousers og Durban ¾ Trousers.

G-100 Eco er et økologisk alternativ, hvor der i produktionen er anvendt 35 % økologisk bomuld og 65 % genanvendt polyester. Materialet har samme slidstyrke og funktionalitet som G-1000 Original. Stig Trousers og Keb Trousers er begge syet i G-1000 Eco.

Eco-Shell

Eco-Shell er et "Grønt" ydermateriale, der er fremstillet af genanvendt polyester. Materialet er fri for fluorkarboner, genanvendeligt og klimakompenseret. Materialet er 100 % vandtæt, selv under skybrud med stærk vind! Materialet er åndbart, pga. små mikroskopiske huller i membranen, som tillader fugten at slippe ud og derudover er materialet også vindtæt. Eco-Shell benyttes i Fjällräven 3-lags jakker og i enkelte Fjälräven bukser, hvor funktionalitet og høj slidstyrke er påkrævet.

Hydratic

Hydratic er et materiale, der anvendes i regntøj fra Fjällräven. Materialet har et vandsøjletryk imellem 10 og 20.000 mm. Derudover har det en effektiv åndbarhed (imellem 8 og 15.000 gran pr. døgn). Dette skyldes små mikroskopiske porer, som tillader vanddampende at slippe ud. I meget af tøjet, er der desuden net lommer og ventilationsåbninger , som giver endnu større åndbarhed, når du sveder ekstra meget. Yderligere er alt tøj i Hydratic vindtæt. Hydratic findes også i en lydsvag og børstet udgave med de samme egenskaber (Hydratic Silent).

Vinylon F

Vinylon F anvendes som forstærkninger i både Fjällräven jakker og Fjällräven bukser og til fremstilling af rygsække. Materialet er utrolig slidstærkt og er også brugt til fremstilling af en Kånkan rygsæk. Materialet er næsten vandfast, da fibrene svulmer op, når det bliver vådt og det er endda uden en beskyttende belægning.

MT (Micro Travel)

Materialet er et blandingsprodukt af mikropolyamid fibre og bomuld. Åndbarheden er ekstrem god og er derfor særligt velegnet på rejse, da materialet samtidig har en lav vægt. Materialets rynkefri egenskaber er en ekstra bonus. Derudover er tøjet der er syet i MT ekstrem hurtigtørrende (det tørrer ca. 3 gange så hurtigt som rent bomuld). Yderligere får du UV-beskyttelse, da stort set alle Alfa- og Betastråler bliver blokeret på dette materiale (det er dobbelt så effektivt som tøj syet i bomuld). Mange skjorter fra Fjällräven er syet i MT og de fleste Fjällräven Caps er syet i enten G-1000 eller MT.

Fjällräven har almindeligt bomuld, men de har også et bredt program af stoffer, som indgår i produkterne, som kombination eller i ren form. Bambus er billig, hurtig at dyrke og kræver ikke meget vand. Det er netop også derfor at brugen af bambus fibre bliver mere og mere almindeligt. Bambus har også flere gode egenskaber, såsom høj fugt absorberende og samtidig er det både lugt- og bakteriehæmmende.

Fjällräven bruger også meget genanvendt polyester. Fibrene bliver produceret af spild produktion, udtjente sodavands flasker og genbrugstøj.

Det er den lille forskel, der betyder det meste....

Rygsække fra Fjällräven findes i 2 udgaver. Og de 2 udgaver har små forskelligheder, men ikke ubetydelige forskelligheder. Kvinden og mandens korpus er forskellige og det har Fjällräven reageret på. Det er både skulderremme og hoftebælte der er formet efter de 2 typer og det er udelukket gjort for, at optimere komforten på de lange ture.

Skjorterne fra Fjällräven findes også i forskellige modeller, for at møde brugerens behov og ønsker. Som kvinde finder du 2 forskellige skjorter og som mand finder du 3 forskellige modeller af skjorten. Så hvad enten, om du foretrækker den tætsiddende skjorte (Slim Fit - kun for mænd), en lettere figursyet model (Regular Fit) eller en løs skjorte (Comfort Fit) finder du helt sikkert en skjorte hos Fjällräven, der passer netop til dit ønske og behov.

Bukser fra Fjällräven findes for nogle modeller, i rå længde og det er praktisk hvis du normalt har svært ved at finde bukser i en passende størrelse og længde.

© 2015 Outdoorxperten.dk. All Rights Reserved.